Apukaijan tarina

Kun olin pieni minua kutsuttiin usein papukaijaksi koska – kiitos isän puolelta tulevan karjalaisen verenperinnön – minulla on taipumus puhua paljon. Ja on edelleen. MIhinkäs sitä seepra raidoistaan pääsis. Pidän ihmisten kanssa puhumisesta ja omassa työssäni ja arjessani olen hyvin kiitollinen siitä että saan päivittäin tavata todella mielenkiintoisia ihmisiä.

Apukaijan nimi sai alkunsa setäni ajatuksesta. Loppuvuodesta 2009 istuimme kahvilla siskoni olohuoneessa ja kerroin sukulaisille, että suunnittelen yritystoiminnan aloittamista. Ajatuksenani oli tarjota siivouspalveluita kotitalouksille. Setäni sanoi että ”Laita semmoinen kuin Kaijan kotiapu”. Tuosta puolittain vitsinä heitetystä lauseesta ajatus jalostui sitten toteutuksen asteelle.

2010 alkuvuodesta aloitin tekemään kotisiivouksia Eezy osuuskunnan kautta ja markkinoin palveluitani nimellä Apukaijan Kotipalvelu. Laitoin lehtiin mainoksia ja jaoin flyereitä postilaatikoihin.

Tein Apukaijalle omat nettisivut tähän samaan osoitteeseen. Sivuston sisältö ja ulkonäkö on muuttunut vuosien varrella, mutta osoite ja nimi on pysynyt samana.

Osuuskunnan kautta oli vaivatonta laskuttaa tehdyistä töistä. Eezy osuuskunta oli iso apu ja ponnahduslauta sille että lopulta ryhdyin täysipäiväiseksi yritäjäksi. Tein Eezyn kautta töitä ja lopulta 2010 marraskuussa Tmi Apukaija näki päivänvalon.

Olin jo työssäni eri yrityksissä nähnyt yrittäjyyden hyviä ja huonoja puolia. Tajusin, että jos yritän ihan vain itsekseni päästä siihen päämäärään minne haluan voi siinä mennä useita vuosia. Halusin erikoistua yritysasiakkaiden palveluun. Tiesin, että jos yksin vain tahkoaisin saisin tehdä rankasti töitä monta vuotta. Päätin investoida tulevaisuuteni, joten ryhdyin franchising- yrittäjäksi. Näin sain hankittua yritysasiakkaita ja pääsin tekemään töitä – sekä maksamaan melkoisen isoa pankkilainaa.

Laadin tavoitteeksi heti alussa, että ensimmäisen vuoden jälkeen minulla on ainakin 2 osa- aikaista työntekijää. Olin ollut yrittäjänä vasta kolmisen kuukautta, kun eräs oululainen yritys otti yhteyttä ja kertoi tarvitsevansa siivouspalvelua 7 päivänä viikossa. Silloin jouduin sen tilanteen eteen että oli pakko hankkia apuvoimia.

Hankimme työntekijät henkilöstövuokrauksen kautta. Olen aina ollut vannoutunut henkilöstövuokrauksen kannattaja. Olen itse aikoinaan työllistynyt Eila Kaislan kautta ja olen ikuisesti kiitollinen, että sain tuolloin töitä. Se työmahdollisuus muutti merkittävästi elämäni suuntaa ja johti eteenpäin uusiin haasteisiin. Tällä hetkellä Apukaijan työntekijät tulevat Smile Palveluiden kautta ja heidän kanssaan yhteistyömme on toiminut loistavasti jo usean vuoden ajan.

Nyt juuri tässä hetkessä, vuoden 2019 alussa katsomme tulevaisuuteen suurella mielenkiinnolla. Apukaijalla on tiedossa uusia mielenkiintoisia projekteja tänä vuonna. Meille on tullut myös uusia asiakkuuksia. Meillä on myös meidän vakituiset asiakkaamme joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Osa on ollut mukana Apukaijan alkuvuosista saakka. Meille tärkeintä on tyytyväinen asiakas.

Kiitollisena kiittäen,

Kaija ”Apukaija” Alioglu

Jaa tämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *