Kaikkialla missä on ihmisiä on myös mikrobeja. Mikrobeihin kuuluuvat kaikki bakteerit. Myös mikroskooppiset sienet, kasvit ja eläimet voivat olla mikrobeja. Mikrobeihin voidaan luokitella myös virukset joiden ei kuitenkaan usein ajatella olevan eläviä olentoja koska niillä ei ole omaa solurakennetta tai aineenvaihduntaa.

Aseptinen siivous

Mikrobien ehkäisyssä tärkein asia on aseptinen siivous. Aseptiikka tarkoittaa kaikkia toimenpiteitä ja toimintatapoja, joilla pyritään ehkäisemään ja estämään infektioiden syntyä. Aseptiikan avulla estetään mikrobien leviäminen.

A1- siivouksessa puhdistetaan usein kosketeltavat pinnat taudinaiheuttajista etteivät ne leviä eteenpäin ja aiheuta lisää tartuntoja. A1- siivouksessa työntekijät taitavat tehokkaiden puhdistusaineiden ja työvälineiden käytön sekä oikean työjärjestyksen.

Tarkka työjärjestys

Aseptinen työjärjestys on suunnitelmallisesti etenevää tomintaa, jossa tehdään ensin puhtain ja viimeisenä likaisin työ. Työjärjestys kulkee aina puhtaasta likaiseen ja ylhäältä alas. Esimerkiksi wc-tiloja siivottaessa järjestys menee seuraavasti: peilipinnat, tasopinnat, käsienpesuallas, wc-istuin ja lattia.

Aseptinen siivous on aina huolellisesti suunnittelua. Siivooja käyttää työssään puhtaita suojaimia ja työvaatteet sekä työvälineet ovat myös puhtaat. Työvälineet puhdistetaan ja desinfioidaan aina työn jälken. Puhtaat ja likaiset työvälineet eivät koskaan kosketa toisiaan.

A1-siivouksessa saavutetaan paras hyöty silloin kun se on säännöllistä. Pysytään terveenä töissä!

Jos haluat tietää lisää miten pidämme huolta asiakkaittemme terveydestä soita ja kerron mielelläni lisää 040-7188770/Kaija.