Apukaijan tarina

Kun olin pieni minua kutsuttiin usein papukaijaksi koska – kiitos isän puolelta tulevan karjalaisen verenperinnön – minulla on taipumus puhua paljon. Ja on edelleen. Mihinkäs sitä seepra raidoistaan pääsis. Tai papukaija sulistaan.

Pidän ihmisten kanssa puhumisesta ja omassa työssäni ja arjessani olen hyvin kiitollinen siitä että saan päivittäin tavata todella mielenkiintoisia ihmisiä.

Apukaijan nimi sai alkunsa setäni ajatuksesta. Loppuvuodesta 2009 istuimme kahvilla siskoni olohuoneessa ja kerroin sukulaisille, että suunnittelen yritystoiminnan aloittamista. Ajatuksenani oli tarjota siivouspalveluita kotitalouksille. Setäni sanoi ”Laita semmoinen kuin Kaijan kotiapu”. Tuosta puolittain vitsinä heitetystä lauseesta ajatus jalostui sitten toteutuksen asteelle.

2010 alkuvuodesta aloitin tekemään kotisiivouksia Eezy osuuskunnan kautta ja markkinoin palveluitani nimellä Apukaijan Kotipalvelu. Laitoin lehtiin mainoksia ja jaoin flyereitä postilaatikoihin. Tein Apukaijalle omat nettisivut tähän samaan osoitteeseen. Sivuston sisältö ja ulkonäkö on muuttunut vuosien varrella, mutta osoite ja nimi on pysynyt samana.

Osuuskunnan kautta oli vaivatonta laskuttaa tehdyistä töistä. Eezy osuuskunta oli iso apu ja ponnahduslauta sille että lopulta ryhdyin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Tein Eezyn kautta töitä ja lopulta 2010 marraskuussa Tmi Apukaija näki päivänvalon.

Olin jo työssäni eri yrityksissä nähnyt yrittäjyyden hyviä ja huonoja puolia. Tajusin, että jos yritän ihan vain itsekseni päästä siihen päämäärään minne haluan voi siinä mennä hyvinkin pitkään. Huomasin myös että jos yksin vain tahkoaisin saisin tehdä rankasti töitä monta vuotta. Halusin erikoistua yritysasiakkaiden palveluun. Päätin investoida tulevaisuuteeni, joten ryhdyin franchising- yrittäjäksi. Näin sain hankittua yritysasiakkaita ja pääsin tekemään paljon töitä – sekä maksamaan melkoisen isoa pankkilainaa.

Laadin tavoitteeksi heti alussa, että ensimmäisen vuoden jälkeen minulla on ainakin 2 osa- aikaista työntekijää. Olin ollut yrittäjänä vasta kolmisen kuukautta, kun eräs oululainen yritys otti yhteyttä ja kertoi tarvitsevansa siivouspalvelua 7 päivänä viikossa. Silloin jouduin sen tilanteen eteen, että oli pakko hankkia apuvoimia.

Hankimme jo tuolloin työntekijät henkilöstövuokrauksen kautta. Ja näin olemme tehneet jo yhdeksän vuoden ajan. Olen aina ollut vannoutunut henkilöstövuokrauksen kannattaja. Tällä hetkellä Apukaijan työntekijät tulevat Smile Palveluiden kautta ja heidän kanssaan yhteistyömme on toiminut loistavasti jo usean vuoden ajan.

Olen aina ollut henkilöstövuokrauksen kannattaja. Jo aikaa ennen yrittäjyyttä. Kun valmistuin datanomiksi jouluna 2004 en löytänyt heti vakituista työtä. Sain kiireapulaisen paikan kodinkoneliikkeestä henkilöstövuokrauksen kautta.  Tuo työmahdollisuus muutti merkittävästi elämäni suuntaa ja auttoi eteenpäin uusiin haasteisiin.

Nyt juuri tässä hetkessä, vuoden 2019 huhtikuussa katson tulevaisuuteen suurella mielenkiinnolla. Apukaijalla on tiedossa uusia mielenkiintoisia projekteja tänä vuonna. Meille on tullut lisää uusia asiakkaita. Meillä on myös meidän vakituiset asiakkaamme joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useita vuosia. Osa on ollut mukana Apukaijan alkuvuosista saakka. Meille tärkeintä on tyytyväinen asiakas.

Kiitollisena kiittäen,

Kaija ”Apukaija” Alioglu