Auta miestä mäessä, älä mäen alla

Koko maailma on ollu viime viikot melkoisessa turbulenssissa. Tämä myllerrys joka maailmassa on nyt menossa ei ole pientä eikä mene ohi ihan helpolla. Varovaisesti arvioin, että tämän koronakurimuksen seuraukset näkyvät koko maailman taloudessa ainakin seuraavat 10 vuotta. Jollei pidempäänkin.

Kolmas maailmansota

Tämä on 3. maailmansota. Sota tarkoittaa aina sitä että sen avulla pyritään aiheuttamaan tuhoa. Sota halvaannuttaa talouden ja yhteiskunnnan kaikki toiminnot. Tämä maailmansota on tehokkaampi ja vaarallisempi kuin edeltäjänsä. Tämä sota halvaannuttaa koko maailman taloutta ja tappaa tehokkaasti ilman luoteja ja pommeja.

Täystyrmäys elämän kehässä

Meidän asiakkaitamme ovat nyt tämän ajan kurimukset koetelleet useista eri kulmista. Ja erittäin kovalla kädellä. Yrityksille pahin isku on se kun kassavirrat ehtyvät. Tämä aika on vähän niinkuin nyrkkeilymatsi, jossa sinulla on vastustajia kehän joka nurkassa ja kun saat yhden tyrmättyä tulee kehään koko ajan lisää pirullisia vihulaisia köysien yli.

Keskustelin pari päivää sitten erään vanhustyötä tekevän hoitajan kanssa ja hän kertoi että korona on tullut hänelle uniin. Hän oli unessa pelännyt koskettaa asiakkaitaan ettei vain tartuttaisi ketään. Kaikki hoitoaloilla työskentevät ovat nyt kovilla. Heillä on iso vastuu kaikista asiakkaista. Ja toivon sydämestäni, että he pysyvät mahdollisimman terveinä.

Tuki on tärkeintä

Olen ollut yhteydessä meidän siivousasiakkaisiimme ja heidän kanssaan ollaan haettu sopivia linjauksia miten toimitaan. Suurin osa meidän asiakkaista on pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Miltei jokaisessa näistä firmoista on yhteyshenkilönä se ”yrittäjä itse”, joka kantaa kaiken kuorman omilla harteillaan. Yrittäjä ymmärtää toista yrittäjää ja kaikkien kanssa on ollut erittäin helppo löytää yhteinen sävel. Me ollaan samassa veneessä nyt kaikki.

Äitini on eläkkeellä oleva opettaja ja kotona viljeltiin runsaasti vanhoja sanontoja. Yksi kuuluu näin ”Auta miestä mäessä, älä mäen alla” Ja tämä jos jokin tulee jokaisen muistaa nyt näinä aikoina.

Apukaija on nopea ja notkea

Suurin osa asiakkaistamme otti heti tämän korona- ajan alkaessa yhteyttä ja pyysi palaveria. Asiat puhuttiin poikki ja pinoon- periaatteella ja tehtiin tarvittavat linjaukset, että he pystyvät tulemaan toimeen tämän kaiken keskellä. Osa ei omatoimisesti apua pyytänyt. Näille yrityksille olemme tarjonneet oma-aloitteisesti apua. On ollut ilo huomata miten huojentuneita he ovat olleet kun olemme tarjonneet apua. Meidän toimintatapamme on Nopea & Notkea. Se tarkoittaa sitä että me reagoimme nopeasti ja olemme joustavia. Ja niinkuin Apukaija- nimikin velvoittaa; me autamme.

Mitä enemmän voin olla avuksi tässä tilanteessa sitä enemmän haluan auttaa. Juuri tänään mietin että mitä voisin tehdä vaikkapa naapureiden hyväksi? Meillä on naapureina paljon iäkkäitä ihmisiä ja mietin että olenko riskitekijä, jos kävisin vaikkapa iäkkäämmille naapureille kaupassa? En halua omilla toimillani kenenkään terveyttä riskeerata. Jos sulla on ideoita miten voidaan olla toisillemme avuksi jaathan sen kommentteihin.

Kiitos että luit! Pysy terveenä!
-Kaija