Korona kuriin!

Koronavirus tuli ja ylitti kaikki uutiskynnykset. Se on uutisotsikoissa ja tv:n keskusteluohjelmissa. Työpaikoilla ohjeistetaan henkikökuntaa ja asiakkaita toimimaan kaikkien hyvinvoinnin hyväksi. Käsidesejä on ilmestynyt kassoille ja jumppasalien ovien pieleen. Monesta laukusta löytyy pieni matkakokoinen käsidesi. Ja kukaan ei varmastikaan enää unohda pestä käsiään.

Puhtaat kädet estävät tartunnat

Käsienpesu on tärkeä asia koronaviruksen torjunnassa. Kun huolehdimme hyvin omasta hygieniasta, pidämme huolta myös muiden terveydestä. Koronavirus tarttuu pisara- ja kosketustartuntana yskiessä ja aivastaessa tai tahrautuneiden käsien ja pintojen välityksellä.

Pese kädet aina kun tulet ulkoa sisälle, ennen ruokailua ja wc-käynnin jälkeen. Vältä myös kasvojen koskettelua.

Huolelliseen käsienpesuun tarvitset vettä ja saippuaa. Hiero kostutettuja käsiä saippualla noin 18 sekunnin ajan. Käy läpi myös kynnet ja kynnenaluset. Ajan mittaamiseen voi käyttää hämä-hämä-häkki-laulua. Yksi säkeistö on riittävän pitkä käsien saippuoimiselle. Huuhtele kädet hyvin ja kuivaa paperiseen kertakäyttöpyyhkeeseen. Sulje hana kertakäyttöpyyhettä käyttäen.

Katso mihin kuivaat kätesi

Jos työpaikallasi on käsipyyhkeitä käytössä on nyt hyvä aika vaihtaa ne paperipyyhkeisiin. Käsipyyhkeet toimivat vain kotikäytössä ja kotonakin suositellaan niiden vaihtoa puhtaisiin joka päivä. Käsienkuivaimet levittävät huoneilmaan bakteereja ja viruksia. Niiden käyttö en suosittelisi koskaan kenellekään. Kertakäyttöisiä käsipyyhkeitä ja muita hygieniatarvikeitta löydät Apukaijan asiakkaiden omasta kaupasta.

Vain hyvällä hygieniatavalla tulee puhdasta jälkeä

Päivittäisellä ylläpitosiivouksella ylläpidetään yleistä siisteyttä. Työterveyslaitos on julkaissut siivousohjeet yleiseen siivoukseen. Meillä Apukaijalla Työterveyslaitoksen ohjeistus ei aiheuta työssämme minkäänlaisia muutoksia koska olemme aina siivonneet ammattitaitoisesti hyvää hygieniatapaa noudattaen.

Päivittäisessä siivoustyössä käytämme aina suojaimia. Emme koske siivousvälineisiin tai edes vaihda roskapussia ilman suojakäsineitä. Pölyäviä töitä tehdessä (esim. imurointi ja yläpölyjen puhdistus) tai pyykkihuoltoa tehdessä käytämme aina hengityssuojaimia.

Kaija työkeikalla höyrypesurin kanssa.

Työvälineet puhdistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen. Kaikki pestävät työvälineet pestään päivittäin 60-90 °C asteessa. Työskentelemme aina puhtailla välineillä. Tämä takaa sen ettei likaa, bakteereja tai viruksia siirretä paikasta toiseen. Pidämme työvaatteet ja kengät puhtaina, pesemme käsiä usein ja käytämme tarvittaessa käsidesiä. Hyvällä hygieniatavalla pidämme itsemme ja asiakkaamme terveinä.

Tehostettu A1- siivous

Kun tarvitaan tehostettua siivousta meillä on valmius myös siihen. A1- siivous on terveyttä edistävä siivousmenetelmä. A1-siivouksessa puhdistetaan usein kosketeltavat pinnat taudinaiheuttajista, jotka tavallisella siivouksella saattavat vain levittyä ja aiheuttaa lisää tartuntoja.

Työstä vastaavat A1-koulutetut siivoojat, jotka taitavat tehokkaiden puhdistusaineiden ja työvälineiden käytön sekä oikean työjärjestyksen. Säännöllisellä aseptisella siivouksella voidaan vähentää sairauspoissaoloja merkittävästi.

A1- siivousmenetelmä voidaan ottaa siivousohjelmaan mukaan kausiliuontoisesti esimerkiksi flunssakausilla tai se voi olla kiinteä osa ylläpitosiivousta kohteissa joissa vaaditaan erityisen tarkkaa hygieniaa kuten kuntosalit, päiväkodit ja uimahallit.

Jos haluat tietää lisää siivousmenetelmistämme ja miten pidämme huolta asiakkaistamme kerron mielelläni lisää. Terveisin, Kaija 040-7188770

Jaa tämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *