Myynnin anatomiaa

Työskentelin aikoinani kodinkonekaupassa ja möin mm. taulutelevisioita. Meille opetettiin yksi tärkeä asia myymisestä. Kun asiakas tuli ostamaan uutta televisioita, veimme asiakkaan aina myös katsomaan myymälän komeinta ja kalleinta uutuuslaitetta.

Harva asiakas tuli ostamaan sitä kalleinta uutuutta, mutta jokainen sai mahdollisuuden tutustua siihen. Suurin osa asiakkaista osti aina jonkin edulllisemman vaihtoehdon. Mutta se, että esittelimme asiakkaille myös aina sen parhaimman vaihtoehdon loi kuvaa palvelumme ja tuotteiden laadusta.

Tarjoa asiakkaallesi aina parasta. Möit sitten televisioita tai kaivinkonepalveluita. Palveluiden ja tuotteiden myyminen on paljon enemmän kuin pelkkää konkreettista tuotteen myyntiä. Se on myös kuuntelemista, kohtaamista ja luottamuksen rakentamista.

"Myymisessä on oikeastaan kyse ihmisten kanssa keskustelemisesta ja heidän yrityksensä tai elämänsä auttamista paremmaksi. Jos näet myynnin tällaisena, on se hyvin ihailtava tehtävä." -Lori Richardson
”Myymisessä on oikeastaan kyse ihmisten kanssa keskustelemisesta ja heidän yrityksensä tai elämänsä auttamista paremmaksi. Jos näet myynnin tällaisena, on se hyvin ihailtava tehtävä.” -Lori Richardson

Asiakassuhteen rakentaminen

Palveluiden ostaminen voi asiakkaasta tuntua joskus hieman oudolta ja jopa pelottavalta. Asiakas saattaa miettiä, että ostaako sian säkissä? Saanko rahoillemme vastinetta? Miten toimin, jos asiat ei toimi?

Me Apukajalla ymmärrämme asiakkaan tilanteen. Siivousalalla on paljon ns. villejä toimijoita ja monesti olen nähnyt tilanteen, että asiakkaille on luvattu yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, ja lupaukset eivät sitten ole toteutuneetkaan. Me Apukaijalla pidämme kiinni aina sovitusta. Ja sovituista asioista laaditaan aina kirjallinen palvelunkuvaus.

Aina ei mene niinkuin Strömsössä

Palvelunkuvaus on meidän alallamme palvelun peruskivi. Se on tärkein osa kirjallista sopimusta asiakkaan ja meidän välillä. Sopimusta, johon molemmat osapuolet ovat sitoutuneet allekirjoittamalla sen.

Vaikka laadimme aina palvelunsisällön kirjallisesti, ei se takaa, että asiat sujuisivat ongelmitta. Sattuipa kerrankin asiakas, joka ei piitannut palvelunkuvauksesta lainkaan. Kun kävi ilmi, että asiakkaan toiveet ja sovitut asiat eivät kohdanneetkaan ja jouduimme tuossa tilanteessa puntaroimaan tarkasti asiakassuhteen laatua ja jatkuvuutta.

 

”Mieleeni ei edes tullut kysyä lattian pesun taajuudesta koska ruokaravintolan keittiön lattia tulee pestä joka päivä. Kauhullani ei ollut rajaa, kun minulle selvisi etteivät he pese sitä ollenkaan.”

 

Tämä asiakas tahtoi, että olisimme tehneet vaarallisia ilmastointihormien puhdistuksia heidän ravintolansa keittiössä. Tehtävänä oli kiivetä hellan päälle seisomaan. Nousuapuna oli rasvaisella lattialla liukuvat kevytrakenteiset ja rasvaiset A- tikkaat. Hellojen päällä seisten – rasvakeittimet jalkaterien välissä – piti kurkotella isoja ilmastointihormin osia katosta alas. Tuo asiakas ei valitettavasti tiennyt missä meni siivouspalvelun ja kiinteistöhuollon raja.

Keittiön lattia oli vaarallisen liukas. Meiltä tilattiin lattian pesu kerran viikossa. Entisenä ravintola-alan ammattilaisena oletin tietysti, että kokit pesevät lattian viikon muina päivinä. Mieleeni ei edes tullut kysyä lattian pesun taajuudesta koska ruokaravintolan keittiön lattia tulee pestä joka päivä. Kauhullani ei ollut rajaa, kun minulle selvisi etteivät he pese sitä ollenkaan.

Eräs toinenkin vaarallinen asia oli tuossa keittiössä. Keittiön lattiaa vasten lojui vetolaatikostojen virtajohtoja, joiden suojamuovit olivat murtuneita. Sanomattakin selvää oli ettei yhteistyöllämme ollut jatkuvuutta.

Knoppitietoa ravintolan keittiöiden siivouksesta: Ruoanvalmistustilojen lattiat tulee pestä joka päivä reilun veden, pesuaineen ja mekaanisen harjauksen avulla.

apukaija.fi-siivouspalaveri

Miten palvelua mitataan

Palveluiden myyminen ja niiden määritteleminen voi joskus tuntua haastavalta. Monesti neuvottelupöydän toisella puolen on yritysjohtaja, jolla on kova ja pitkä kokemus oman alansa töistä, mutta ei välttämättä siivousalasta. Eikä tarvitsekaan olla. Siksi me olemme olemassa.

Meidän tehtävämme on auttaa asiakkaitamme. Me annamme tietotaitomme asiakkaittemme käyttöön, että he voivat tehdä päätöksensä rauhallisin mielin ja luottaen palveluntarjoajaan.

”Olemme Luotettava kumppani. Meillä on työturvallisuus- ja vakuutusasiat kunnossa sekä hoidamme yrityksen verovelvollisuudet asianmukaisesti.”

Apukaijan palvelukonsepti lyhyesti

  • Palvelu toteuteaan aina sovitun palvelunkuvauksen mukaisesti.
  • Työt tehdään aina sovitussa aikataulussa.
  • Asiakkaamme tietävät kuka heidän tilojaan siivoaa.
  • Olemme Luotettava kumppani. Meillä on työturvallisuus- ja vakuutusasiat kunnossa sekä hoidamme yrityksen verovelvollisuudet asianmukaisesti.
  • Meillä on viimeisin tietotaito ergonomiasta ja siivouksen hygieniasta.
  • Tunnemme riskit ja emme ota turhia ja vaarallisia riskejä työssämme. Turhat riskit ovat mm. työt, joissa työntekijä joutuu vaaralle alttiiksi.
  • Käytämme tarvittaessa asianmukaisia suojaimia (mm. hengitys-ja kuulosuojaimet, suojalasit sekä turvakengät).
  • Käytämme työskennellessä aina suojakäsineitä. (Vähentää huomattavasti flunssa yms. pieniä sairauslomia.)
  • Tarjoamme kattavat palvelut ylläpitosiivouksesta monipuolisiin lisätöihin. Lisäpalveluita ovat esim. siivoustyöt henkilönostimella ja tarviketoimitukset sekä tarvikevaraston maksuton seuranta.
Jaa tämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *